Mituri legate de alimentatie!

Din aceeasi categorie

O alimentatie moderata, sanatoasa, bazate pe consumul de fructe si legume, ajuta organismul, ii imbunatateste functiile si ne prelungeste viata. Acest lucru este cat se poate de adevarat, insa sunt si multe mituri legate de alimentatie, pe care ar trebui sa le stim. Reginele.ro iti prezinta cateva dintre cele mai populare mituri si adevarul din spatele acestora.

Cartofii prajiti duc la aparitia cosurilor. De fapt, grasimile care se afla pe cartofii prajiti ar putea face acest lucru, mai ales daca mananci cu mana cartofii. In acest fel, grasimea de pe cartofi se transfera pe degetele tale, care mai apoi pot lua contact cu fata. Pe fondul unei acnee deja existente, aceste grasimi duc la agravarea infectiei si la aparitia de cosuri noi.

Nu consumi glutamat monosodic zilnic. Dupa cum bine stii, consumul exagerat de glutamat monosodic poate duce la toxiinfectie alimentara. Glutamatul monosodic este folosit in special in bucataria chinezeasca sau ca aditiv alimentar pentru chipsuri. Insa, glutamatul monosodic se gaseste si in stare naturala in carne, ciuperci, rosii sau produse pe baza de faina. Asadar, cam orice ai consuma, ajungi sa ingeri si 1 gram de glutamat monosodic pe zi (conform unnui studiu la nivelul Europei).

Daca mananc mult zahar fac diabet. Diabetul nu este strict declansat de un consum prea mare de zahar, ci mai degraba de nivelul glicemiei din sange. Zaharul duce la ingrasare si la un nivel ridicat al colesterolului, asa ca daca nu vrei sa ai diabet supravegheaza-ti greutatea corporala si nivelul glicemiei.

Oamenii au fost dintotdeauna vegetarieni. De fapt, conceptul de “vegetarian” a fost introdus de abia in anii 1940, cand englezul Donald Watson a decis sa isi schimbe complet alimentatia de baza, respingand orice produs de origine animala. De atunci, dieta vegetariana a fost adoptata de catre foarte multe persoane. Citeste mai multe despre beneficiile unei alimentatii vegetariene aici.

Daca mananc seara ma ingras. Nu conteaza foarte mult ora la care mananci, ci mai mult numarul caloriilor ingerate. Pentru a iti mentine greutatea, nu manca mai multe calorii decat arzi in fiecare zi.

“Gatirea” alcoolului ii scade concentratia. Foarte multe persoane cred ca daca adauga alcool (vin, bere s.a) in mancare si continua procesul termic, concentratia acestuia scade. De fapt, acest lucru este fals, prin prepararea termica, alcoolul isi pierde maxim 25% din concentratie. De aceea, mancarurile care contin alcool nu sunt foarte sigure pentru copii.

Exista alimente “minune”. Vorbim aici de alimentele care stau la baza multor diete alimentare, care iti promit scaderi in greutate uriase. De fapt, se pare ca nu exista un aliment care, consumat, sa te slabeasca. Singurul lucru pe care il poti face pentru a slabi este sa mananci mai putine calorii decat arzi intr-o zi.

Pe acelasi subiect

Populare